#11 Co to je Matcha?

Nápoj se svěží zelenou barvou, nasládlou chutí a velkou spoustou živin. Věřím tomu, že velká část z nás se již s matcha čajem setkala. Někteří jej konzumovali, ale ne všichni víme, co to vlastně ta matcha je, kde se pěstuje, jaké nám její konzumování přináší benefity a proč bychom měli zvolit právě značku Moya Matcha. Tak se na to pojďme společně podívat!

 

Co to je Matcha?

Matcha je japonský zelený čaj v prášku získaný z čajových rostlin. Tyto rostliny jsou před sklizní speciálně zastíněné před slunečními paprsky. Díky tomu matcha obsahuje více antioxidantů a chlorofylu, který zajišťuje jasnou zelenou barvu. Po sklizení se listy napařují, suší a rozemelou v tradičních mlýncích na prášek.

Rozdíl mezi práškovým zeleným čajem matcha a běžným listovým sypaným čajem je v tom, že u matcha čaje konzumujeme celý lístek. Tím našemu tělu dodáváme všechny živiny obsažené v čaji včetně těch nerozpustných.

 

ilustracni-fotografie-co-to-je-matcha-clanke

 

Příznivé účinky matcha čaje

Jedním z hlavních účinků matcha čaje je zvýšení schopnosti soustředění a relaxace. To je zapříčiněno aminokyselinou L-theaninem, která zvyšuje produkci alfa vln v lidském mozku. Neméně důležitou vlastností je posílení funkce imunitního systému a rychlosti metabolismu. Tím pomáhá snižovat tělesnou hmotnost.

 

vyhody-zeleny-matcha-caj

Moya Matcha

Kvalitní zelený čaj BIO Moya Matcha je pečlivě pěstován na malých rodinných biocertifikovaných polích v japonském regionu Uji. Tento region je známý pro nejvyšší kvalitu zeleného čaje matcha díky svému jedinečnému mikroklimatu. Každá šarže organického matcha čaje je pečlivě kontrolována na možné chemické zbytky. Jeho kvalita je potvrzena přísnými japonskými standardy a ekologickou certifikací. Další zpracování Moya Matcha probíhá lokálně, kde se čaj hermeticky zabalí a expeduje v malých dávkách, aby se zajistila jeho maximální čerstvost.

oblast-pestovani-matcha-caje-uji-japonskomoya-matcha-ilustracni-fotofrafie