#10 Automatický espresso kávovar - příprava kávy + latte art návod

Automatický espresso kávovar je moderní spotřebič, který se stává stále populárnějším mezi milovníky kávy, a to hlavně pro domácí či kancelářské použití. Tyto stroje nabízejí mnoho výhod oproti klasickým pákovým kávovarům a jsou velmi snadno ovladatelné. V tomto článku si přiblížíme, jak fungují automatické espresso kávovary a proč jsou tak skvělou volbou pro přípravu vynikajícího espressa a dalších kávových specialit.

 

Jak funguje automatický espresso kávovar?

Automatický espresso kávovar pracuje tak, že do něj nasypete kávová zrna. Kávovar má v sobě integrovaný mlecí mechanismus, který rozmělní zrna na správnou velikost. Je vhodné nezůstávat u továrního nastavení mletí a s mlýnkem se pohrát. Nezapomínejme, že každá kávová směs je unikátní a může vyžadovat odlišnou hrubost mletí.

Následně se voda pomocí tlaku protlačí skrz zrna, čímž vznikne espresso. Tento proces lze snadno ovládat pomocí tlačítek na přední straně kávovaru.

Automatické espresso kávovary většinou nabízejí různé nastavení dávkování kávy, tlaku, teploty vody a mnoha dalších funkcí. To znamená, že si můžete přizpůsobit přípravu kávy podle svých preferencí a získat dokonalou kávu přesně tak, jak ji máte rádi.

 

Proč si pořídit automatický espresso kávovar?

Automatický espresso kávovar nabízí mnoho výhod oproti klasickým pákovým kávovarům. Největší výhodou je, že je velmi snadno ovladatelný. Samozřejmě, káva z pákového kávovaru je vynikající a poskytuje vysokou kvalitu, ale příprava espressa v takovém kávovaru vyžaduje jisté zkušenosti a trénink. Automatický kávovar je ale navržen tak, aby byl jednoduchý a intuitivní pro každého, kdo má rád kávu.

Další výhodou je rychlost. Příprava kávy s pákovým kávovarem může trvat několik minut, zatímco automatický kávovar připraví vynikající kávu za pouhých několik sekund. To je velmi praktické, pokud máte málo času nebo potřebujete rychle nabít energii.

 

Návod na Latte Art v domácím automatickém kávovaru DeLongi Magnifica S:

Věříme, že Vám náš článek pomohl více porozumět automatickým kávovarům! 

TIP: Znáte kávovary Gaggia? Jsou skvělou volbou jako pomocník do domácnosti! Nově je můžete zakoupit u nás.

tlacitko-zobrazit-nabídku

automaticke-kavovary-gaggia-clanek

Máte-li jakýkoliv dotaz, neváhejte se na nás obrátit!

tým MOJEKAFE