Prémiová japonská BIO Matcha MOYA 30g
Kód: 2178potraviny
3500 Kč / 151 EUR
Související produkty
Detailní popis produktu
Nejkvalitnější prémiový stupeň organické matcha z 1. sklizně z nejmladších a nejjemnějších lístků zeleného čaje. Má bohatou jemnou sladkou chuť a krémovou texturu. Vyznačuje se zářivou nefritovou zelenou barvou. Je ideální k pití samostatně, ale také lze přidat do latte, smoothies a limonád.
Prémiová japonská BIO Matcha MOYA 30g
- země původu: Region Uji, Prefektura Kyoto, Japonsko
- chuť: umami, bohatá jemná sladká chuť
- doporučujeme pro: ceremoniál matcha, nápoj s teplou / studenou vodou
- složení: 100% organický zelený čaj matcha z prvotřídních listů 1. sklizně
- certifikát: BIO
MOYA Matcha
Kvalitní čaj BIO Moya Matcha je pečlivě pěstován na malých, rodinných, biocertifikovaných polích v japonském Uji, regionu známém pro nejvyšší kvalitu zeleného čaje matcha díky svému jedinečnému mikroklimatu. Každá šarže našeho organického matcha je pečlivě kontrolována na možné chemické zbytky a jeho kvalita je potvrzena přísnými japonskými standardy a ekologickou certifikací. Moya Matcha se pak zpracovává lokálně, hermeticky zabalí a expeduje v malých dávkách, aby se zajistila maximální čerstvost.
Moya Matcha je práškový zelený čaj prvotřídní kvality získaný z čajových rostlin, které jsou před sklizní speciálně stíněny před přímým slunečním zářením. Výsledkem je vyšší obsah chlorofylu a antioxidantů a bohatší, zelenější barva. Po sklizni se čerstvé listy suší a rozemelou na prášek. Na rozdíl od běžného čaje, když pijeme matcha, konzumujeme celý čajový lístek a tímto způsobem dodáváme našemu tělu všechny živiny obsažené v matcha čaji, včetně těch, které jsou nerozpustné.
Rychlý způsob přípravy Matcha čaje:
Příprava čaje matcha není časově náročná, a nevyžaduje žádné zvláštní dovednosti. Je to jemný prášek, který se smíchá s vodou. K tomuto účelu můžete použít jak tradiční šlehání bambusovou metličkou (chasen), tak klasickou metličkou či elektrický napěňovač mléka.
Tradiční způsob přípravy Matcha čaje:
Pochází z japonského čajového obřadu (chanoyu). K přípravě nápoje potřebujeme misku (chawan), bambusovou metličku (chasen) a bambusovou lopatku (chashaku). Do misky vložte lžičku matchy traditional (1,5 g) bambusovou lopatkou (chashaku), zalijte 100 ml horké vody (80 ° C) a rozmíchejte bambusovou metličkou (chasen), až se vytvoří hustá zelená pěna. Dolejte nápoj vodou na 200 – 250 ml. Stejně jako u kávy, někteří lidé rádi pijí silné matcha espresso, jiní dávají přednost přidání více vody a naředění. Matchu můžete také smíchat s džusem nebo mlékem. Konzumujte.
Nejoblíbenější Matcha nápoje
Matcha Latte
Ingredience:
2 g Matcha Moya
2 dl horkého mléka
1 dl horké vody
cukr nebo med
Postup:
Horké mléko zpěníme. Vedle rozmícháme čajový prášek v horké vodě. Do vyšší sklenice nalijeme mléko a pěnu, přes kterou dolijeme zelený čaj tak, aby nám v pěně vynikl jasný zelený flíček. Podáváme s cukrem nebo medem na dochucení.
Matcha Frappé
Ingredience:
300 ml plnotučného mléka
3 čajové lžičky třtinového cukru
1 čajová lžička vanilkového extraktu
2 čajové lžičky čaje Matcha Moya
kostkový led
Postup:
Vložte všechny ingredience do mixéru a promíchejte vysokou rychlostí, dokud nezačnou být husté a krémové jako kaše. Podávejte ve vysokých skleničkách, v případě chuti lze dozdobit šlehačkou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.