Tradiční japonská BIO Matcha MOYA 30g
Kód: 2013potraviny
3500 Kč / 151 EUR
Související produkty
Detailní popis produktu
Vysoce kvalitní japonská organická matcha z 1. a 2. sklizně s vyváženou bohatou hořko-sladkou chutí, krémovou texturou a malachitově zelenou barvou. Díky své plné chuti je ideální k pití samostatně, ale také lze přidat do latte, smoothies a limonád.
Vyšší kvalitativní stupeň tradiční japonské BIO Matchy se získává z 1. a 2. sklizně z čajových rostlin, které jsou speciálně zastíněné před přímým slunečním zářením. Výsledkem je vyšší obsah chlorofylu a L-Theaninu a bohatší, zelenější barva. Čerstvé listy se potom seberou, suší a rozemelou na prášek.
Tradiční japonská BIO Matcha MOYA 30g
- země původu: Region Uji, Prefektura Kyoto, Japonsko
- chuť: vyvážená s náznakem hořkosti
- doporučujeme pro: ceremoniál matcha; mix s teplou, studenou vodou; matcha latte; matcha limonáda; matcha koktejly
- složení: 100% organický japonský zelený čaj matcha z 1. a 2. sklizně
- certifikát: BIO
MOYA Matcha
Kvalitní čaj BIO Moya Matcha je pečlivě pěstován na malých, rodinných, biocertifikovaných polích v japonském Uji, regionu známém pro nejvyšší kvalitu zeleného čaje matcha díky svému jedinečnému mikroklimatu. Každá šarže našeho organického matcha je pečlivě kontrolována na možné chemické zbytky a jeho kvalita je potvrzena přísnými japonskými standardy a ekologickou certifikací. Moya Matcha se pak zpracovává lokálně, hermeticky zabalí a expeduje v malých dávkách, aby se zajistila maximální čerstvost.
Moya Matcha je práškový zelený čaj prvotřídní kvality získaný z čajových rostlin, které jsou před sklizní speciálně stíněny před přímým slunečním zářením. Výsledkem je vyšší obsah chlorofylu a antioxidantů a bohatší, zelenější barva. Po sklizni se čerstvé listy suší a rozemelou na prášek. Na rozdíl od běžného čaje, když pijeme matcha, konzumujeme celý čajový lístek a tímto způsobem dodáváme našemu tělu všechny živiny obsažené v matcha čaji, včetně těch, které jsou nerozpustné.
Tradiční způsob přípravy Matcha čaje:
Pochází z japonského čajového obřadu (chanoyu). K přípravě nápoje potřebujeme misku (chawan), bambusovou metličku (chasen) a bambusovou lopatku (chashaku). Do misky vložte lžičku matchy traditional (1,5 g) bambusovou lopatkou (chashaku), zalijte 100 ml horké vody (80 ° C) a rozmíchejte bambusovou metličkou (chasen), až se vytvoří hustá zelená pěna. Dolejte nápoj vodou na 200 – 250 ml. Stejně jako u kávy, někteří lidé rádi pijí silné matcha espresso, jiní dávají přednost přidání více vody a naředění. Matchu můžete také smíchat s džusem nebo mlékem. Konzumujte.
Nejoblíbenější Matcha nápoje
Matcha Latte
Ingredience:
2 g Matcha Moya
2 dl horkého mléka
1 dl horké vody
cukr nebo med
Postup:
Horké mléko zpěníme. Vedle rozmícháme čajový prášek v horké vodě. Do vyšší sklenice nalijeme mléko a pěnu, přes kterou dolijeme zelený čaj tak, aby nám v pěně vynikl jasný zelený flíček. Podáváme s cukrem nebo medem na dochucení.
Matcha Frappé
Ingredience:
300 ml plnotučného mléka
3 čajové lžičky třtinového cukru
1 čajová lžička vanilkového extraktu
2 čajové lžičky čaje Matcha Moya
kostkový led
Postup:
Vložte všechny ingredience do mixéru a promíchejte vysokou rychlostí, dokud nezačnou být husté a krémové jako kaše. Podávejte ve vysokých skleničkách, v případě chuti lze dozdobit šlehačkou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.